Saturday, January 24, 2009

Joggers


Hebben jullie d'r ook zo'n hekel aan? Nike en I-tunes hebben besloten dat ze maar eens iets moeten doen aan het negatieve imago van de Jogger. Eerder trakteerden ze ons al op Lcd Soundsystem, nu is A-trak aan de beurt. We say Whoa!
A-Trak - Nike Running Man (mix voor op de Ipod)
A-Trak - Whoa (exclusieve track voor de mixtape)

Thursday, January 22, 2009

Maar de Admiraal, die kennen ze echt allemaal!


Sjawel!
Opgezwolle mag dan heus waar ten graven gedragen zijn, de mannen zitten niet stil. Peter Blom, aka Delic hebben we deze week denk ik allemaal wel ergens in een krant zien staan met een potje pindakaas in zijn PB atelier. Dat 'ie d'r voorgoed mee is gestopt geloof ik niet echt.
Sticks en Delic gaan gewoon lekker door, maar dan krijgen ze nog versterking van Typhoon en James. De rol van Delic wordt overgenomen door A.R.T. Hij heeft zowel voor Ty als voor Stickert al wat killer beats geproduceerd, dus dat zit wel goed. Of de mannen nog wel scherp zijn? Je weet zelluf:

Friday, January 16, 2009

Updates

Joehoe!
Al geprobeerd wat van die heerlijke tunes te downloaden uit de vorige post? fijn hè? M'n provider heeft me opeens een gigantische berg met serverruimte gegeven, dus vanaf nu af aan direct downloads: rechtermuisklik -> save as. Hoppa!

Thursday, January 15, 2009

Voor je Donder-dag 12


Ha, die had ik niet aan zien komen! Grace Jones is terug, en ze kan het nog. Hurricane is een retesterk album. Deze remix door Aeroplane (eerder maakten ze ook al die MGMT banger) is episch. Ze beginnen ingehouden. Poppie bijna, ware het niet voor die rustige Detroitse synthesizer. Langzaam bouwt de track op tot tante Grace zo staccato "I got the the Williams blood in me" blijft herhalen dat het een ritme an sich wordt. Dat grijpen de boys aan om de mayhem te beginnen. Ik kan niet wachten om deze in de club te horen!
Grace Jones - Williams Blood (Aeroplane Remix)



Friendly Fires Paris(Aeroplane_Remix)
Deze remix had ik eerder over het hoofd gezien, maar is bijna net zo dik. Aeroplane is lekker bezig.

Main Source & J Dilla - BBQ the Police (DJ Day Remix)
DJ Day hebben we ook al 3 keer voorbij horen komen. De Originele beat is van wijlen J Dilla. De raps van legendarische old-skool boys Main Source, met volgens mij de eerste on-record appearance van ome Nas. Dj Day maakt hier een prachtige jazzy hip-hop plaat van, zoals je vroeger hoorde bij bijvoorbeeld de Digable planets of the Pharcyde. Met dit soort muziek krijgen we nooit meer een elfstedentocht.



Manteca - Afro funky
Syncope is het fenomeen in muziek waar een ritme van zijn dwingende stramien afwijkt. Bij blanken dan. In het echt betekent het bij bijvoorbeeld West-afrikaanse percussie dat ritmes minuten lang kunnen afwijken van het leidende ritme, om dan weer rustig in te haken of nog verder afwijken, zonder ooit de draad kwijt te raken. En dat met meerdere partijen tegelijk. Dat levert een verschrikkelijke boel met funk op. Je vindt dit veel terug in Jazz en Funk, en bij de betere Hip-Hop (zoals bij Flying Lotus). Je vindt dit niet in Rock muziek. Dat je dat even weet.

Mulatu Astatké - Yekatit.mp3
Ethiopië is de Afrikaanse parel van de Jazz. Als je Ethiopië en Jazz intypt op google dan vindt je Mulatu Astatké. Dit nummer hoorde ik toevallig een keer toen ik een spelletje aan 't spelen was bij in het café van de Smart Project Space aan de Arie Biemondstraat. Daar blijken de voor Amsterdamse begrippen uiterst vriendelijke barmannen ook nog eens een goeie smaak voor muziek te hebben. Vandaar.



Erik L ft. Detroit CYDI & Stryfe - Clappintheyhands
Eigenlijk had ik een ander nummer Van Erik L willen posten, namelijk die van de Kitty Cat Kaboodle EP, samen met Kissey Asplund, maar daar kan ik alleen maar een stukje van 1 minuut van vinden. Die hou je tegoed. In de tussentijd had ik deze gevonden, en sindsdien ben ik van mening dat er meer Zweden naar Texas moeten verhuizen.

Dangermouse mixte hem met the Beatles (The White album + The Black Album = the Grey Album). Van de week kwam er een mixtape uit waar hij als OJaysis met, je raad het al, Oasis werd gemixt. Op een gegeven moment moet het wel klaar zijn, zo goed was the Black Album niet. Deze was dan wel weer leuk: Jaydiohead - Dirt Off Your android


Simioni & Flip - Exterminate
Herinner je je deze nog?! Nee dus, dit is een nieuwe versie en damn, zo is íe lekker! Ik was nou niet echt een grote fan van Snap, maar als je 't zo brengt, vooruit dan maar.

Oh ja, wisten jullie dat Pantone MIMOSA tot de kleur van 2009 heeft benoemd? Jeeej!


p.b. (=post blogum) vanaf nu kun je ook iedere week de de liedjes direct via internet luisteren door de Winamp (winamp only) playlist te klikken: hiero