Wednesday, December 10, 2008

Natte vingers...


van het likken. FlyLo does it again. Na zijn meesterlijke album "Los Angeles" van eerder dit jaar op Warp heeft hij het op de DJ Kicks serie gemunt, ook al zo'n mooie collectie pareltjes. Dat de man een interessante mix kan maken bewees hij voor de BBC. Natuurlijk ken je BBC Radio 1's Essential Mix al. Helaas blijven die maar een weekje online staan, dus moet je hem zo hier maar even downloaden, want holy shit wat is die man goed.
Flying Lotus - BBC 1 Radio's Essential Mix 29-11-2008

Sunday, December 7, 2008

Voor je Donder-dag 11


Ik ben helaas weer niet stout genoeg geweest dit jaar (of Sint begint inmiddels echt oud te worden); een last minute in de zak naar Madrid zat er dit jaar in elk geval mooi niet in. Ik heb dus weer even tijd en dan kunnen we mooi weer even bijpraten over de leukste nieuwe muziekjes die ik de afgelopen tijd heb verzamelt. Hoi!

The Brazilian Girls - Good Time (Diplo Remix)
Diplo gezien van 't weekend in Paradiso? Ik ben wel benieuwd of hij z'n rolfluitjes (heten die dingen zo?) meehad. Ze maken van deze track, indien niet z'n beste werk, in ieder geval wel een hilarisch feestnummer. Wat een zielig pleurisgeluid komt er toch uit die dingen.

Calvin Harris - Rock'N Roll Attitude

Calvin is de baas, dus als hij een liedje maakt zet ik dat op SOhoproject. Zo simpel is dat.

Clinic - Tomorrow (DFA Remix)
DFA blijft maar komen. synthesizers die klaar zijn voor het gesticht en een baslijn waar Busta z'n nek ook van zou breken leggen de basis. Van mij hoeft er dan eigenlijk al niets meer bij, maar gaan de boys ook nog eens lekker jammen. Briljant gewoon.



Kajagoogoo - Oh To Be Ah (Sir Billy Reconstruct Edit)

Yeah! Kajagoogoo, je weet wel, too shy too shy, hush hush etc. They're back, dankzij ene Sir Billy. Thanks!

Lulu Rouge - Sweeter Than Sweet (feat. Alice Carreri Pardeilhan)
Lulu Rouge - Bless You (feat. Mikael Simpson)

Lulu Rouge - Melankoli (feat. Alice Carreri Pardeilhan)

Lulu Rouge Kende ik nog niet, maar is sinds deze week m'n favoriete nieuwe band. Ik lees overal dat ze klinken als Massive Attack. Prima, ik hoor dat niet zo. De sfeer komt inderdaad heel erg overeen, maar de muziek ligt dichter bij de dub-techno van Maurizio of Basic Channel. Als je dan de zang erbij optelt kom je volgens mij heel erg in de buurt van de sound van Anders Trentemøller. En dat is een compliment. Hier zijn vast 3 nummers. Dat was nog een moeilijke keuze, want het hele album is van constante, hoge kwaliteit.


Mayer Hawthorne and The County - Just Ain't Gonna Work Out

Volgens mij wil ieder meisje zo gedumpt worden.


Moby - I Love To Move In Here (Holy Ghost! Remix)

Moby leeft nog. Moby maakt nog muziek, en als de rest zo goed is als deze, ga ik misschien weer een cd van 'm kopen!

Red Snapper - Clam (Kelpe Remix)
Van de week kwam ik erachter dat ik bij het afscheidsconcert van Red Snapper op Drum Rhythm heb staan dansen naast het meisje dat nu mijn vriendinnetje is. Dat zijn nog een leuke dingen. Maar ze zijn dus terug, en ze maken nog altijd hele dikke acid-jazz. Later deze maand te bewonderen in de Melkweg. Zeker de moeite waard.


Little Boots - Stuck on Repeat (Alexander Robotnick Remix)

'T origineel heb ik geloof ik eerder al eens gepost. Little Boots is de Santogold/ Lykke Li van 2009. De credits zijn verdiend, de kritieken lovend. Ze kunnen een plaatje verkopen, dus komend jaar gaan ze doorbreken. Mijn zegen hebben ze. Alexander Robotnick tekent voor de remix, en ja, die is nog beter dan het origineel. Dance, Boy. Dance!


The Cool Kids - Delivery Man (9th Wonder Remix)

The Cool Kidz zijn ook hard aan het knallen. Normaal gesproken maken ze stampende 80's boemklap beats, maar 9th wonder laat horen dat ze met een prachtige soulvolle begeleiding ook sterk uit de hoek kunnen komen.

We Have Band - Oh! (Gentlemen Drivers remix)
Oh! hou maar op, dit werkt. Ik neem 'm mee, kunt u 'm inpakken?

Tijd voor Studio Sport.

...


CORNELIUS from borntofilm on Vimeo.


The Bloody Beetroots - Cornelius

Blij dat dit nu gewoon even duidelijk is.