Monday, April 28, 2008

De Kuub is een Baas!

Ik ben weer onder de levenden! De boys van Atlas hebben er weer wat speciaals van gemaakt, dus ja, wie ben ik dan om niet een avondje helemaal kapot te gaan? 3 mei gaan we op herhaling. Check hier de foto's, mocht je nog twijfelen of je moet komen...

Maar even over een hele andere boeg: de nieuwe mixtape: "Les Filles Electriques" is klaar! En om 't allemaal nog mooier te maken heeft Loosjum een kapot harde cover gemaakt. Je kunt 'm binnen een maand verwachten op 'T Nieuwe Werck, maar dat is nog geen reden om die site niet nu al regelmatig te checken voor een lekker luistermuziekje.



In de tussentijd dan maar wat opwarmertjes? Sally Shapiro is al een tijdje een grote favoriet bij de SOho-project. Binnenkort verschijnt er een remix album van haar disco classic "Disco Romance" waar je vast wat van kunt voorluisteren op haar myspace en hier hebben we d'r in de remix van Lindstrom, voor wat serious disco power!
Sally Shapiro - Time to let go (Lindstrom Remix)

Nog meer disco! Jaren 60 stijl icoon, zangeres en niet onverdienstelijk actrice Marianne Faithful, die je vorig jaar nog hebt kunnen zien schitteren als oma in een peeskamer in Irina Palm



Ik weet niet precies wie de illustere Baron von Luxxury is, and I don't care. Laat 'm maar gewoon door blijven gaan met dit soort remixjes, dan zal ik niet zeiken over die stomme naam van 'm.
Marianne Faithful - Broken English (Baron von Luxxury Slow Touch Remix)

Thursday, April 24, 2008

Why know me?


de broertjes zijn erop vooruit gegaan de laatste paar jaren,
zie hier hun meest recente 'offical picture nr.1' van hun site

Wednesday, April 23, 2008

We know me



Mooi en belangrijk: Wighnomy Brothers- metawuffmischfelge. wopwopwop, poef!

Tuesday, April 22, 2008

Silly Shitty Hit Bits



En hoe kan je dat beter openen dan met een heerlijk stukje kolder: De Nacho Lovers strike again: "The Big Kazoo" van Style of Eye in een lekkere edit van met deze badboy, Mc Cutty Ranks, Booyah!
Style of Eye - The Big Kazoo (Nacho Lovers Limb by Limb Edit)



maar zo makkelijk kom je natuurlijk niet van me af. Als de Nacho Lovers zomaar met een dancahall pappie komen dan floppen we daar Hot Chip toch gewoon overheen? alsof 't niets is!
Hot Chip - One Pure Thought (Toddla T Remix)



Leuk geprobeerd, maar als we echt silly willen gaan, dan moeten we 't toch dichter bij huis zoeken. Ad Visser? Natuurlijk! Dé grote man achter De Jeugd Van Tegenwoordig. Hij doet al jaren zelf de stemmen, al schijnt Wim T. Schippers sommige teksten van de Fièze te doen, als 't niet over drugs gaat. Daar leent ome Ad zich niet meer voor natuurlijk. Z'n album ligt vrijdag in de winkel, maar ik heb mijn exemplaar al bij de Kamasutra beurs weten te scoren, dus daar komt 'ie!
De Jeugd van Tegenwoordig - Kerk

De Jeugd Van Tegenwoordig - Wopwopwop

Sunday, April 20, 2008

and now for something completely different..

Keekaboooo!;

De eerste beelden van Soho's opvolger.

Jammer dat het gehele LED-plafond niet op de foto past maar daar komen we vrijdag 25 april wel uit..

DT

Saturday, April 19, 2008

elpuoc ddo eht = the odd couple



Gnarls Barkley blijven bazen. Hun nieuwe album is uit, en hier gratis te downloaden.
Ik heb 'm al wel geluisterd, maar ja. Luister zelf maar. Voeger zette je dan een glaasje op je draaitafel, daar dan weer de plaat op z'n kop bovenop; je draaide je element op z'n kop en schoof het contragewicht van de tone-arm helemaal naar achteren. Op die manier hebben nog heel wat zieke tienertjes naar Annie M.G. Schmidts stiekeme statansaanbidding zitten luisteren. Nu brand je 't mp3tje op cd en zet je je CDJ op reverse. Voor de mensen (zoals ik) die die dingen (nog) niet hebben:

Gnarls Barkley - The Odd Couple


Natuurlijk moet je de Luisterpaal ook nooit vergeten, en al helemaal niet als 'ie zo dik is als nu: Jamie Lidell, Polder, Noze, Gem, Kraak en Smaak, de Kamer van Cokehandel en Beef!

Friday, April 18, 2008

Jezus de Tering


Ik weet niet of ik dit soort shit te gek vind, of dat ik het haat, haat, haat. M'n buren zijn in elk geval nadat ik dit nummer vijf keer op volle heb geknald gezamelijk aan het wuiven met hun witte vlaggetjes, terwijl ze heel sipjes met hun ene vrije hand hun oren proberen te bedekken.

N*E*R*D* (ja die) - Nose Everyone

A Tale of Tales: The Graveyard


Ik ben niet zo'n gamer. Vooral omdat ik me na installatie vaak 3 nachten, 4 zakken chips, 2 flessen liptonice die ik maar half opdrink omdat ik dan halverwege weer op de koffie overga, zelfs dan het eerste level nog niet heb munnen uitspelen. Vandaar dat ik een beetje sceptisch was, dus. Maar voor dit spelletje hoef je helemaal niet zoveel te kunnen. Hooguit een beetje inleven. Het kost je zo'n tien minuten, en dan is het klaar, over. tenzij je het zo tof vindt dat je besluit een tientje te betalen waarvoor je het tweede level krijgt. Ja, het eerste level is gratis te verkrijgen, en wel hier


Het spel speelt zich af op een kerkhof, en je bestuurt een oude vrouw. Ze is op weg om de mensen die ooit om haar heen waren nog eens door haar gedachten te laten gaan, en daar gunt ze je een blik in.
Het toffe aan de game is dat het eigenlijk helemaal geen game is. Het is de toekomst van de film. De manier waarop je bij het besturen van de vrouw de lichamelijke gebreken die bij het ouder worden opmerkt geeft je zoveel meer feeling met het karakter, waardoor het verhaaltje zoveel intenser wordt.
Het tweede level heet simpelweg "Death". Geen heftige actie, wel een ervaring. Ik hoop dat je 't tof vindt.

Thursday, April 17, 2008

hoi

Aan het lijntje!


Vooruit, 't blog ziet er nog niet uit, die krijg je van me. Dan maar knallen met de muziek?

The Bloody Beetroots.


Ze komen keihard uit 't land van de Italo, doen de opening voor Justice, en doen ook wel een beetje denken aan ze. Vleugje M83, snufje Boys Noize, driewerf handjes in de lucht! Soms duiken er wat mensen huilend onder hun bureautje van hun synthesizer geweld, maar als je "Fucked from above 1985" luistert merk je vanzelf dat 't best lieve jongens zijn. Zo mogen we ze graag horen, freaky, spacy, zwaar en licht tegelijk.
The Bloody Beetroots - Fucked from above 1985

Cadence Weapon


'T grootste gedeelte van wat 'ie doet slaat de plank een beetje mis. middelmatige electro/ house/ minimal meets een middelmatige MC. ECHTER, "Tattoos and what they really feel like" is fokking briljant. zowaar doet de electro beat 't nogal lekker met z'n canadese flow, maar daar gaat het niet eens zozeer om in dit nummer. Iedereen die wel eens liefdesverdriet heeft gehad weet dat je niet als zo'n slijmspoor van Acda en de Munnik gaat zitten janken in een hoekje, Zuipen Schreeuwen Jagen is het devies:
Cadence Weapon - Tattoos and what they really feel like

James Pants



So! ik wilde zijn liedje "We're through" uploaden, dus checkte even z'n myspace en nu ben ik verkocht. Wat een dikke nerd, wat een vette soul, wat een mooie synthesizers! Niet voor niks dat ze zowel bij Ed Banger (label: Uffie, Justice, Mr Oizo, Feadz, DJ Mehdi) van 'm gecharmeerd zijn en bij Stones Throw (label: J Dilla, Madlib, Mf Doom) fan van 'm zijn.
Check deze
James Pants - We're Through

'T Nieuwe Werck Heeft altijd Dikke mixes (herinner je je die Shiny Happy Mixtape niet?



Mark Buning weet waar je moet zijn voor een lekker mopje disco. Van Parliament via Todd Terje en Syclops tot een pompend einde met onder anderen Tiefschwarz. Om je boeken bij op te eten.
Mark Buning - Elevator Mixtape pt. 2

Hell Yeah!